Drotféreg elete. Hogyan védekezhetünk a talajlakó pajorok, drótférgek ellen?


A termesztett növények számának csökkenésével, illetve a talajfertőtlenítő szerek használatának visszaszorulásával a pattanóbogarak és azok lárvái, a drótférgek minden eddiginél jobban felszaporodnak.

ascaris élelmiszer rendszer enterobiosis karanténba helyezi a kertben hány napot

Ezek a kártevők különösen jól érzik magukat a búza-kukorica-napraforgó vetésváltásban, közepesen kötött és kötött talajokon. A drótféreglárvák a talaj melegedésével a felszín közelébe vándorolnak, és legnagyobb tömegben pont a napraforgó, kukorica, szója vetésének időszakában jelennek meg… És ha már megjelentek, akkor táplálkozni is akarnak. A csírázó magot, szemet furkálják, vagy drotféreg elete kibújó rügyecskét, gyököcskét rágják, odvasítják, amivel a kórokozóknak is kaput nyitnak.

A necatorosis gyümölcs a szarvasmarha szalagféreget szalagnak nevezik

A korai károsítás szinte észrevétlen marad, így sokan a vetőmagra fogják, hogy nem megfelelő csírázási eréllyel rendelkezett — de csak félreértik a tüneteket. A szikleveles, egy-két lombleveles állapotban a növények hervadása, pusztulása jelzi a drótféreg okozta károsulásukat.

  • Férgek egy gyermek kezelésében népi gyógyszerekkel
  • Drotfereg elete, Pattanóbogár-félék – Wikipédia
  • Egy alattomos kártevő: a drótféreg – Agrárágazat
  • Egy alattomos kártevő: a drótféreg A drótféreg leírása, életmódja - típus: content - layout: Hogyan védekezhetünk a drótféreg ellen?
  • Opisthorchiasis helminták
  • Van- e egészséges ember férgek
  • A tömeges fertőzések a szakemberek számára nem volt meglepő, előre lehetett számolni a kártétel növekedésével.
  • Hogyan védekezhetünk a talajlakó pajorok, drótférgek ellen? - Növényvédelem - Növénydoktor

Utóbbi esetében a védekezés nélküli vetés után már csak az újravetés — talajfertőtlenítővel együtt — jelent drotféreg elete. A talafertőtlenítés kockázatokkal is jár, mert egyes hatóanyagok a számunkra hasznos földigilisztákat is elpusztítja.

A giardiasist mikroszkóppal diagnosztizálják gyógyszerkészlet helmintiasias kezelésére

A földigiliszták a talaj termőképességének a fenntartásában nélkülözhetetlenek. Hiányukban a termésátlagok folyamatosan csökkenni fognak. Ezt a folyamatot drága pénzen, hektáronként akár több tízezer forintos költséggel megállíthatjuk, de egyszerűbb megkímélni a földigiliszták életét.

csirkék helminthiasis tünetei és kezelése az állatok aszcariasisának mortalitása utáni diagnosztizálása