Feregjarat letrehozasa, Feregjarat letrehozasa, Tartalomjegyzék


feregjarat letrehozasa a kerekesférgek tojásainak morfológiája

Hogyan meneküljünk el az univerzumból? Kereshetünk az ősrobbanás idejéből fennmaradt féreglyukat, vagy űrszondát küldhetünk egy fekete lyukba nanobotokkal bébiuniverzumot létrehozva. Spanyol kutatók a világon először létrehoztak egy apró féregjáratotamivel össze tudták kapcsolni a tér két pontját. A létrehozott féregjáraton az anyag nem, de az elektromágneses sugárzás át tudott jutni.

Persze ennek nem sok köze van az Interstellar vagy a Star Trek féregjárataihoz, ahol az űrhajók fényéveket tehetnek meg igen rövid idő alatt.

feregjarat letrehozasa a trichinella ba beágyazott izomlárva

A kutatóknak azt sikerült elérniük, hogy létrehozzanak egy alagutat, amiben a mágneses mező egy ponton eltűnik, majd egy másikon ismét felbukkan — és bár ebben nincs űrhajó, ez is hatalmas feregjarat letrehozasa. A féreglyuk gyakorlatilag egy alagút, ami összeköti az univerzum két pontját.

A kutatók a folyamatot eddig csak szimulálni tudták, de a közelébe se jutottak egy gravitációs féreglyuk létrehozásának.

feregjarat letrehozasa pinworm fertőzés kezelése

Nem meglepő, mivel ehhez hatalmas gravitációs energia kéne, és fogalmunk sincs, hogy lehetne ilyet előállítani. Az elektromágneses energia manipulációja viszont már jól megy.

feregjarat letrehozasa nyirok stagnálása a testkezelő gyógyszerekben

A Barcelonai Autonóm Egyetemen ezért döntöttek úgy, hogy laborkörülmények között teremtenek egy mágneses féregjáratot. A fizikusok tavaly már elkönyvelhettek egy részsikert: létrehoztak egy alagutat, ami a mágneses mezőt eljuttatta egyik helyről a másikra, de ezek nem voltak igazi féregjáratok, mert a mágneses mező továbbra is észlelhető volt, miközben áthaladt feregjarat letrehozasa feregjarat letrehozasa.

ŐSZINTÉN A NAPELEMEKRŐL 2.- A vizsgálat

A megfelelő metaanyagok és metafelületek használatával ezt a problémát is sikerült kiküszöbölniük. Vagyis a mágneses vagy elektromágneses sugárzás egy adott forrásból megjelent a féregjárat egyik végén, és a kettő között feregjarat letrehozasa feregjarat letrehozasa észlelhető mágneses sugárzás. Ezzel sikeresen megteremtették az illúziót, hogy a mágneses mező egy extra dimenzión jut át, mielőtt elérne a céljához.

feregjarat letrehozasa a lamblia ascaris tünetei

Furcsamód ez azt is jelentette, hogy az alagút végénél megjelent egy elszigetelt mágneses monopólus — vagyis egy olyan mágnes, aminek csak egy pólusa van. Az eredmény igen meglepő, mert a természetben nem találhatók mágneses monopólusok.

  • A világraszóló eredményt hozó munkában magyar kutatók is részt vettek, akik aztán számos cikkben, interjúban szólaltak meg a felfedezés kapcsán.
  • Tudósok létrehoztak egy mágneses "féregjáratot", amely a tér két különböző régióját köti össze Feregjarat letrehozasa A világraszóló eredményt hozó munkában magyar kutatók is részt vettek, akik aztán számos cikkben, interjúban szólaltak meg a felfedezés kapcsán.
  • Féregjárat - Gyakori kérdések Feregjarat letrehozasa Facebook Twitter Pinterest Mail Ki ne gondolt volna rá, milyen lenne egy kicsit belekóstolni az ókori Róma életébe, vagy megnézni a jövőt mondjuk kétszáz év múlva!
  • Újdonság a helminthiasis kezelésében

Az összhatás viszont azt mutatja, hogy létrejön egy mágneses mező, ami egy olyan dimenzión keresztül jut el az egyik pontból a másikba, ami kívül esik az általunk ismert három dimenzión. Az eredményeknek kézzelfogható haszna is lehet; felhasználhatják őket új típusú MRI berendezések gyártásánál, illetve célzott mágnesrezonanciás szkennelésekhez.

feregjarat letrehozasa a paraziták kitisztítják a készletet