Szájvíz öblítés


Orrmosás

Szájvíz kisokos — Mikor, hogyan használjunk szájvizeket? Régebben szájöblítőket csak akkor használtunk, ha fogorvosunk valamilyen szájüregi gyulladásra speciális terméket írt fel, amivel kúraszerűen kezelhettük a panaszainkat.

GUM Sensivital+ szájvíz fogérzékenységre

Ma azonban egyre többféle, mindennapos használatra kifejlesztett szájvizet értékesítenek, melyek szájvíz öblítés lényegi különbségek vannak, így aztán fontos megtanulnunk, hogy miként használjuk ezeket a szájhigiénés kiegészítőket.

A terápiás célú szájvizekben jóval erősebb hatóanyagokat találunk, melyek bizonyítottan képesek kezelni a már kialakult szájüregi panaszokat pl.

univerzális parazitaellenes szer férgek, mint a szezámmag

X hirdetés Az általános szájvizek célja legtöbbször a megelőzés és szájüregünk tisztaságának mindennapos megőrzése, aktív hatóanyagokkal segítve a szájvíz öblítés, az ínygyulladás vagy a fogkőképződés megelőzését.

Terápiás szájvizek A terápiás célú szájöblítők szájvíz öblítés nagy csoportját a fogínygyulladás kezelésére szolgáló szerek adják. Az aktív antibakteriális összetevők segítenek a baktériumok elpusztításában, így a fogínygyulladás mértéke csökken, a fogínyvérzés megszűnik és a betegség kezelésével elkerülhető a fogínysorvadás kialakulása.

You are here

X hirdetés Az afta gyógyítására és szájsebészeti műtétek utáni regenerálódásra is léteznek speciális készítmények, illetve a különleges szájöblítők közé tartoznak a szájvíz öblítés vagy a szájszag enyhítésére szolgáló szájvíz öblítés. Leggyakoribb összetevők: — Klórhexidin: CHX, antibakteriális hatóanyag, enyhíti a fogínygyulladást, véd a fogínybetegségek kialakulása ellen.

pasziánsz terjedése gyógyszerek az emberi test parazitjai számára

Többféle koncentrációban vegyítik a szájvizekhez, amit mindig feltüntetnek a csomagoláson. A magasabb koncentráció előrehaladottabb gyulladás kezelésére alkalmas.

Hasonló termékek

Tartós használat mellett elszínezheti a fogzománcot, ami rendszeres fogmosással vagy fogorvosi tisztítással megakadályozható szájvíz öblítés kezelhető. Általános szájvizek Az általános szájhigiénia fenntartásán belül ma már egyre több specializált szájvízzel találkozhatunk, melyek alkalmasak a mindennapos használatra. A fogszuvasodás, az ínygyulladás, a fogkőképződés megelőzését szolgáló szájöblítők mellett beszerezhetünk zománcvédő, eróziógátló, fogfehérítő szájvizeket is.

Leggyakoribb összetevők: — Fluoridok: a fogzománc erősítésére szolgáló fluoridokból többfélét is ismerünk pl. A fogkrémhez képest a szájvizek csökkentett fluoridtartalommal rendelkeznek.

vegyes bél helminthiasis rossz lehelet reggel miért

Ha valamilyen komolyabb szájüregi panasztól pl. Amennyiben szájvíz öblítés megelőzés miatt szeretnénk szájvizet használni, akkor tájékozódjunk a hatóanyagokról, a fluorid- és alkoholtartalomról és döntsünk saját igényeinknek megfelelően.

Termékleírás

A szájvíz használata kifejezetten ajánlott lehet fogszabályzót viselőknek, implantátummal, koronával rendelkezőknek vagy azoknak, akik valamiért nem tudják kellő alapossággal megtisztítani a fogaikat.

Érdemes fogorvosunkkal szájvíz öblítés egyeztetni, ő tisztában van szájhigiénénkkel, korábbi szájüregi panaszainkkal, így szájvíz öblítés rálátással adhat tanácsot, hogy esetünkben van-e szükség szájvíz használatra, s ha igen, akkor milyen típust válasszunk. Az első és legfontosabb azt leszögezni, hogy a szájvíz használat nem helyettesíti a fogmosást vagy a fogköztisztítást.

áttétel enterobiasisra férgek készítményei 3 éves gyermekek számára

Nagyszerű szájvíz öblítés lehet, ám a mechanikai tisztítást nem helyettesíti. Túlzásba vitt használata káros lehet, épp ezért maradjunk a gyártó által javasolt használati gyakoriságnál illetve kérjük ki fogorvosunk tanácsát. A gyengéd szájvizek tökéletesen alkalmasak a napi használatra, szájvíz öblítés a túl erős szájvizekkel nem érdemes mindennap irritálni a szájüregünket. Általánosságban elmondható, hogy 6 éves kor alatt nem javasolt a szájöblítők használata, hiszen a gyermekek könnyen lenyelhetik azt, alkoholos szájöblítők esetében az életkori ajánlás 12 éves korra tolódik.

Ha fluoridos fogkrémet átlagos fluoridtartalom: ppm használunk, ellenőrizzük, hogy a szájvíz csökkentett fluoridtartalommal rendelkezik-e ppm közötta túlságosan magas fluoridbevitel ugyanis káros lehet.

kelkáposzta főzelék giardiasis dermatitis